• 51. gymnaziálny ples
          • 51. gymnaziálny ples

          • Dňa 3. mája 2024 sa v estrádnej sále MsKC uskutočnil 51. ročník gymnaziálneho plesu, ktorého organizátormi boli tradične triedy III. A, III. B a Septima. Sme veľmi radi, že spoločným úsilím s pomocou našich triednych profesorov sa nám aj tento rok podarilo zachovať jednu z najkrajších a najuznávanejších tradícií školy. Ples niesol názov Noc v Saint-Tropez, a tak sme sa mohli preniesť do južného Francúzska a vychutnať si atmosféru krásneho prímorského mesta plného celebrít a šoubiznisu. Ručne vyrobená výzdoba, fotostena a množtvo ďalších nádherných dekorácií, to všetko v nás vzbudzovalo atmosféru horúcej letnej noci.

            Ples otvoril tohtoročný tajný hosť, absolvent našej školy, Maroš Molnár slávnostným prípitkom a symbolickým úderom na gong. Potom sme sa už všetci tešili na program, v ktorom na začiatku predviedli svoje choreografie študentky našej školy spolu s hip-hop tanečníkmi a dvomi pármi z tanečného klubu Stella na pesničku Welcome to St. Tropez. Nasledoval hosťovský tanec a hudobné vystúpenie flautistiek, ktoré nám večer spríjemnili skladbami od známej skupiny ABBA. Všetkých účastníkov plesu roztancovali skladby DJ Adama Kicku, ktorý skúsenou rukou namixoval naše obľúbené piesne. Svoje hudobné talenty dostali možnosť predviesť aj ďalší študenti našej školy, kedy sme si vypočuli jazzové vystúpenie a spev Sofie Ihringovej z III. B s klavírnym sprievodom.

            Zlatým klincom programu bolo interview s profesionálnym kondičným trénerom a bývalým atlétom Marošom Molnárom, počas ktorého si spoločne s jeho bývalými profesormi zaspomínal na štúdium na našom gymnáziu a pridal aj svoje úsmevné zážitky. Program bol ukončený tombolou, kedy mali hostia príležitosť vyhrať množstvo výnimočných a hodnotných cien. Potom si už všetci naplno vychutnávali hudbu a tanec až do skorých ranných hodín a tanečný parket hýril rozmanitými tanečnými kreáciami.

            študenti III. A, III. B a Septimy

            Do fotogalérie bol pridaný nový album 51. gymnaziálny ples.

        • VICEMAJSTRI SLOVENSKA V BASKETBALE SŠ 2024 sú žiarski gymnazisti!
          • VICEMAJSTRI SLOVENSKA V BASKETBALE SŠ 2024 sú žiarski gymnazisti!

          • Ako víťazi krajského kola nastúpili v dňoch 2. - 3. mája 2024 naši študenti na turnaji F8 vo vynovenej Gopass aréne Národného basketbalového centra v Bratislave na Majstrovstvách Slovenska študentov stredných škôl v basketbale. Napriek tomu, že sú veľmi mladý tím (jeden prvák, siedmi druháci a jeden tretiak), banskobystrický kraj reprezentovali naozaj vzorne, keď sa po dvoch víťazstvách prebojovali do finále, čo sa v kolektívnom halovom športe žiarskemu gymnáziu podarilo prvýkrát v jeho histórii. Podali výborný kolektívny výkon vo štvrťfinále proti zástupcovi Košického kraja a v semifinále proti zástupcovi Žilinského kraja. Vo finále proti Popradskému gymnáziu už mladí a menej skúsení hráči našej školy nedokázali zopakovať svoje tímové nadšenie a poňatie hry a zbytočne sa proti staršiemu a kvalitnému súperovi púšťali do driblingu a sólových nájazdov do koša. Vo finále tak nakoniec museli skloniť hlavy a domov si odniesli strieborné medaily.

            Vo veľkej konkurencii všetkých stredných škôl na celom Slovensku je to však fantastický úspech, za ktorý si chalani zaslúžia veľkú pochvalu, uznanie a poďakovanie.  🏀👏🏆🥈

            O historický úspech našej školy sa zaslúžili: zľava Matej Valent, Šimon Ďurian, Matej Kret, Adam Čierny, Alex Kaša, Matúš Melaga, David Truben, Jakub Barcík, Bruno Juhász, Mgr. Norbert Nagy.

             

            A ako sa nám darilo?

            ŠtvrťfináleSŠŠ Košice – Gymnázium Žiar nad Hronom 71:82

            SemifináleGymnázium Žiar nad Hronom – Gymnázium Liptovský Mikuláš 94:68

            FináleGymnázium Poprad - Gymnázium Žiar nad Hronom 77:54

            Výsledné poradie:

            1. Gymnázium Poprad
            2. Gymnázium Žiar nad Hronom
            3. Gymnázium Hubeného, Bratislava
            4. Gymnázium Liptovský Mikuláš
            5. SŠŠ Košice
            6. SOŠ Handlová
            7. SPŠ Levice
            8. SPŠ Trnava

            Norbert Nagy, tréner

            Do fotogalérie bol pridaný nový album VICEMAJSTRI SLOVENSKA V BASKETBALE SŠ 2024 sú žiarski gymnazisti! .